Personalia

Karin – zang

Van jongs af aan ben ik al bezig geweest met muziek, maar ik kwam pas om mijn 22e in een band terecht. Het betrof een schoolbandje en ik was achtergrondzangeres. We waren vooral bezig met eigen nummers. Volgens mij hebben we nooit een optreden gehad, in ieder geval niet in de tijd dat ik er bij zat… Enkele jaren en enkele bandjes later heb ik samen met 3 andere muzikanten in 1995 de top 100 band Face to Face opgericht. Ik deed de leadzang (samen met de zanger/bassist) en was tevens de toetseniste. Met heel veel plezier heb ik zo’n 8 jaren erg veel opgetreden, zowel in kleine zalen als in grote feesttenten. Ik ben op een gegeven moment bij Face to Face gestopt omdat ik meer tijd wilde besteden aan andere zaken zoals familie, vrienden, werk. De enige band waar ik vanaf die tijd in heb gezongen, was de Classic Rock band Botox. Inmiddels ben ik alweer heel wat jaartjes samen met mijn man Henk (Broez’n, PomPom PomPom, Pom), en samen hebben we een prachtige dochter Nikki van 9 jaar (die inmiddels haar eerste ervaring bij the Voice Kids in Groningen al achter de rug heeft). Sinds enkele tijd zing ik als (eerste) sopraan bij het (150 leden tellende) Popkoor Prestige in Groningen. Ik vind het erg leerzaam en leuk om samen met zoveel anderen popnummers te zingen. Tijdens een optreden van het koor in het Student Hotel kwam ik met Wigo aan de praat. Hij kende me nog van de muziekschool IVAK waar ik ooit pianoles en zangles heb gehad. Of ik zin had om als leadzangeres bij Blueslines te komen zingen. Ik had nog nooit een bluesnummer gezongen, maar na een paar repetities kreeg ik het Bluesgevoel te pakken. Het bevalt me goed bij Blueslines en ik hoop op een hele leuke tijd bij de band.

Renee – zang

Hoi! Ik ben Renée. 29 jaar oud en woon al mijn hele leven in de stad Groningen. Vanaf de basisschool speelde muziek al een grote rol in mijn leven. Thuis werden plaatjes gedraaid van onder andere (helaas nu niet meer onder ons) David Bowie en Aretha Franklin. Hierop danste en zong ik vrolijk mee met mijn ouders. Het heeft alleen een tijd geduurd voordat ik iets met zang ging doen; ik durfde namelijk niet zo goed. Mijn vader heeft jarenlang in een band gezeten en zangles gehad. Op een dag kwam hij ermee dat ik ook maar zangles moest gaan volgen bij zijn zangpedagoge, en wat ik van dit idee vond. Super leuk natuurlijk! Dit doe ik nu al zeven jaar, en nog steeds met veel plezier. In die zeven jaar tijd heb ik gezongen in een rockband en nu bij Blueslines. Ik hoop bij Blueslines een hoop te leren en steeds meer de bluesfever te pakken te krijgen. De kop is eraf en het bevalt mij erg goed!

Peter – gitaar

Speel al geruime tijd voor BluesLines en heb naast BluesLines ook nog een andere (blues/soul)formatie waar ik gitaar speel.
Ik speel het liefst op mijn Fender ’52 Telecaster reissue. Bijna 20 jaar oud en het is The Real Thing.
Mijn favoriete versterker is mijn Fender Vibro King. Een oudje van 25 jaar oud. Heel goed voor the blues.
Daarnaast heb ik nog 2 Mesa Boogies (top en combo) en een VOX AC30. Merendeel oud spul maar ik vind het geweldig klinken.
Heb diverse effectpedalen maar ik probeer dat terug te dringen. Ik zou zeggen kom het beluisteren bij onze optredens!

Edwin – toetsen

 Hoi, ik ben Edwin Bron. Sinds kort bespeel ik de toetsen bij de Blueslines. Reeds op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de piano. De liefde voor het instrument is nooit meer weggegaan. Na de middelbare school in Leek, ben ik toegelaten op het Conservatorium in Groningen waar ik in 1999 afstudeerde. Tijdens mijn  studiejaren werd ik de toetsenist van The Original Showband. Na 6 jaar met vele optredens in binnen- en buitenland, stapte ik over naar de vaste band van Showrestaurant Baloney’s in Hoogkerk. In 2006 verhuisde ik naar Assen en kreeg het gezinsleven de prioriteit.  Ik heb gewerkt op verschillende muziekscholen als docent keyboard en piano. Momenteel heb ik mijn eigen lespraktijk in Assen en geniet ik van optreden met deze geweldige band.           

Hans – bas

In mijn jonge jeugd actief met muziek begonnen op een Harmonium luchtorgel en jarenlang les gehad. Later slagwerker geworden op concert trom, dieptrom in een fanfareorkest met tamboers en les gehad van de toenmalige slagwerker van de Johan Willem Frisokapel.
Veel later overgestapt op de basgitaar waarvan ik altijd onder de indruk ben geweest. Mijn eerste bas was een 5 snarige OLP. Les gehad van Frans Vollink (Fransvollink.net). Na wat omzwervingen uitgekomen bij Fender Jazz en Fender Precision en als laatste aanwinst de Marcus Miller 5 JP van Sire(2e gen), die ik speel over de T900 amp van Eich, met 2 x 2 x 10 inch en 1 x 15 inch cabinets van Markbass.
In meerdere top 100 coverbands gespeeld, zoals Double X, Braid, Detroit, en Enjoy. Veel optredens gedaan. Ook wel actief als invaller.

Wigo – drums

Afgestudeerd als slagwerker aan het conservatorium in Groningen. Nadien opleiding vervolgd met een lichte muziek-studie aan het conservatorium in Enschede.
Sinds mijn afstuderen geef ik les, o.a. aan het IVAK te Delfzijl en in het Westerkwartier.
Ik ben al vele jaren als drummer en slagwerker actief in verschillende groepen zoals Salonorkest Back In Time en diverse bands, zoals The Star Of The North Ceili Band, Plug2Play en Sidewinder en nu dus ook Blueslines.
Naast mijn activiteiten als docent ben ik ook actief als geluidstechnicus in studio’s en tijdens concerten. Ik beschik over een uitgebreide collectie van oude en bijzondere slaginstrumenten, die nog steeds groeit.