Personalia

Jikkina (Jikki) Holtmann – zang

‘De harmonie’ en gospel zijn twee dingen die een belangrijke rol speelden in de opvoeding van mijn ouders. Zo speelde ik (zoals al mijn drie grote broers en zus) in het harmonie orkest. Ik begon op klarinet en toen mijn vingers groot genoeg waren saxofoon.

Daarnaast ging ik gospel zingen in een meidengroep. Vanaf 2010 speel ik in verschillende samenstellingen in restaurants/cafés, op bruiloften of andere plekken. Een naam hebben we nooit gevonden van “crosseyed five” tot een “stukje beleving”,  is er van alles de revue gepasseerd.

Nu heb ik sinds kort de eer om met de heren van Blueslines te mogen spelen. Als puppy van de band hoop ik met deze doorgewinterde bluesmannen nog een flinke dosis muziek te mogen maken.

 


Nicole Wairata – zang

   Meer info volgt.


Wigo van der Schoot – drums

Afgestudeerd als slagwerker aan het conservatorium in Groningen. Nadien opleiding vervolgd met een lichte muziek-studie aan het conservatorium in Enschede.
Sinds mijn afstuderen geef ik les, o.a. aan het IVAK te Delfzijl en in het Westerkwartier.

Ik ben al vele jaren als drummer en slagwerker actief in verschillende groepen zoals Salonorkest Back In Time en diverse bands, zoals The Star Of The North Ceili Band, Plug2Play en Sidewinder en nu dus ook Blueslines.
Naast mijn activiteiten als docent ben ik ook actief als geluidstechnicus in studio’s en tijdens concerten. Ik beschik over een uitgebreide collectie van oude en bijzondere slaginstrumenten, die nog steeds groeit.
Peter Sturing – sologitaar

Speel al geruime tijd voor BluesLines en heb naast BluesLines ook nog een andere (blues/soul)formatie waar ik gitaar speel.
Ik speel het liefst op mijn Fender ’52 Telecaster reissue. Bijna 20 jaar oud en het is The Real Thing.
Mijn favoriete versterker is mijn Fender Vibro King. Een oudje van 25 jaar oud. Heel goed voor the blues.
Daarnaast heb ik nog 2 Mesa Boogies (top en combo) en een VOX AC30. Merendeel oud spul maar ik vind het geweldig klinken.
Heb diverse effectpedalen maar ik probeer dat terug te dringen. Ik zou zeggen kom het beluisteren bij onze optredens!


Hans Modderman – basgitaar


In mijn jonge jeugd actief met muziek begonnen op orgel en les gehad. Later toegetreden tot een Asser fanfareorkest en slagwerk gedaan, les gehad van de toenmalige slagwerker van de Johan Willem Frisokapel.
Weer later overgestapt op de basgitaar die mij altijd heeft getrokken en mezelf bekwaamd. Meerdere merken basgitaar bespeeld, zowel 4 als 5 snarig. Les gehad van Frans Vollink. Na wat omzwervingen uitgekomen bij Fender Jazz en Precision, die bespeeld worden over een T900 van Eich met daaronder twee cabinets van Markbass.
In meerdere top 100 coverbands gespeeld, zoals Double X, Braid, Detroit, en als laatste Enjoy. Veel optredens gedaan; bruiloften, personeelsfeesten en koninginnenacht etc. Nu met veel plezier in Blueslines met Blues(rock) en afgeleide bezig. 

 

 

Wim Striker – saxofoon, trombone en slaggitaar

Opgegroeid in een muzikale familie waar zang en muziek centraal stond.
Mijn vader gaf mij op 8-jarige leeftijd mandoline les, wat uitgroeide in de vroege puberjaren in het aanschaffen van een gitaar. In (jazzy) bluesbands slag en solo gespeeld op voornamelijk Fender strats.
Later op verschillende saxofoons in diverse blues- en soulformaties gespeeld.
Als liefhebber van vintage Amerikaanse toeters (King) Olds nu tsax en tbones bij BluesLines een toontje meeblazen. Ook speel ik bij bepaalde nummers de slaggitaarpartij.

 

Frank Huiting – toetsen

Mijn naam is Frank Huiting en ben geboren in Groningen. Vanaf mijn 6e levensjaar ben ik met het maken van muziek bezig. Mijn allereerste melodietje op het orgel was ‘Rock Around the Clock’ van Bill Haley. Later ben ik met pianoles gestart en heb mij toegelegd op funk, blues, latin en rock. Improviseren is waar ik blij van wordt en ik mijn gevoel kwijt kan. Met mijn muziekmaatjes van Blueslines krijgt het soleren en improviseren een mooi plekje. Onze topzangeressen houden de jongens gelukkig een beetje in toom…